Randomly.

www.tips-fb.com Views
Assalamualaikum.

Ehem! Ehemmm! Hyeeee. *lambai lambai tangan* Hahahaha. Hokeyhhh. Memang lama sangat dan tersangatlah lama Sarah tak hampedate blog. Hehehehe. Macam tak percaya je. Sebab dulu sehari ataupun seminggu sekali  pon mesti WAJIB jengah or type ape je cerita. Tapi niii? Huuuuu. Tanak cakap sebab memang lama gilaaaaa habaq hang!!

Alhamdulillah. Sarah dah habis semester 4 dahhh! InsyaAllah kalau rezeki sem depan dah masuk semester 5. Therefore, next March will officially Sarah and friends as a final year student. We will get into the senior phase is the most seniors. HAHAHA. (Evil laugh). Rasa baru je bergelar pelajar sem 1. Tup tup papppp! Dah nak masuk final year dah. Walllahhh~ Sesungguhnya masa takan memanti kita kan? Umur pun makin lama makin meningkat. Huuuu. Tanak cerita bab umur. Hahaha. Sensetip ahhh wa cakap sama luuu~


I guess everyone in the holiday mood kan? The right time for us as students wants to rest our mind and physical. Lepas dari segala bagai assignments, project or apa apa je yang berkaitan. Fuhhh! Semester 4 ni cukup mencabar. Bukan saja dari segi mental dan physical malah hati dan perasaan! Hahaha. Why? Why? What’s going on? Biasalah kita hidup tak pernah akan lari daripada masalahkan? Apa apa pun semester ni cukup buatkan Sarah jadi lebih matang. *Matang kerrr?* (angkat kening sebelah) Hahaha. Weyyy! I'm always and be always matang hokeyy? Dontchu play play with me. Hahaha. Okay, stop makes nonsense!

Ohyaaa. It was still not too late for me to express my heartfelt congratulations to Alin! Apeee? She’s not getting married yet lah! Hayohh~ Asal je cakap congratulation je mesti ingat kawen kan? Hahaha. Actually, she’s continuing her studies la. Yaa. She’s got offer from SPA. ALHAMDULILLAH. Although just a diploma, does not mean she will not be successful than others. Armed only with effort, everything will happen. Miracle is always happen. J


Footnotes: Sunday: 26th Jan 2014
               Friday: 21st Feb 2014
The date getting closer and important!;) 




Do you like this? Apa lagi , sila la LIKE (‾⌣‾)♉

Sarah suka orang yang rajin membaca nih!Nak2 lau suka bg comment.. ;)

I'm back!

www.tips-fb.com Views

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


Fuhh! Tetiba rasa berdebau kau nak hampedate blog nih. Hahaha. Sebab dah lama sangattttt tak mengarang cerita. Menaip tu selalu sebab duk buat assignment. Hurmmm. Percaya atau tidak, kite dah habis sem 3! Rasa hari tu baru je update pasal baru naik sem 3. Tup tap tup tap! Dah pun habis sem 3 dahhh. Means that whole of semester la cheq idok update blog noo? Fuhhh! Lama jugak tuhhh. -,-“ (sambil lap peluh terkejut).

Haaaa. Sekarang kite dah cuti malah dah start masuk bulan Ramadhan dah. Syukur sesangat-sangat! Bulan Ramadhan ni banyak buat Sarah bersyukur dengan segala nikmat yang Allah bagi. Tersangat. Tahun lepas banyak memberi pengajaran dan ujian buat Sarah malah buat keluarga Sarah jugak. If korg setia dengan blog Sarah ni maybe korang tahu apa yang Sarah maksudkan. Ye dak? :’)

Tahun ni syukur Alhamdulillah. Papa dah boleh berpuasa macam tahun yang sebelum ni. Kalau tahun lepas, bulan puasa kami berulang-alik dari rumah ke hospital. Tapi tahun ni dah tak dah. Papa pun dah boleh berjalan malah siap boleh masak lagi untuk juadah berbuka. Who's know?  Kuasa Allah. It is miracle. If Allah say “Kunfayakun” sekelip mata je ia boleh berlaku tanpa kita duga. If tahun lepas macam-macam terjadi yang menguji kami sekeluarga tapi tahun ni Allah kurniakan kan kami dengan rasa penuh nikmat dengan segala ujian yang dia berikan. Sungguh! Ia tidak dapat diucapkan dengan kata-kata sebab ia terlalu besar rasa kenikmatan yang ALLAH berikan. :’)




Then, the latest one is my sista. Akak sarah yang num 3 is warded. Because of high blood pressure dan masa pergi check up tadi doc cakap jantung baby dalam kandungan tak bergerak. So, now she’s still in the labour room. May Allah s.w.t ease everything. Semoga kak uti kuat! Mungkin kali ini Allah bagi ujian lagi dibulan yang penuh berkat ini. Ya, means that Allah sayangkan kami sekeluarga. :’) Sama-sama kita doakan semoga kakak Sarah dan anak saudara Sarah yang ada dalam kandungan selamat. InsyaAllah. Amin Ya Rabb! Assalamualaikum.




- Baju raya dah siap hokeyyy-







Do you like this? Apa lagi , sila la LIKE (‾⌣‾)♉

Sarah suka orang yang rajin membaca nih!Nak2 lau suka bg comment.. ;)

The long time.

www.tips-fb.com Views

Assalamualaikum!


Ya alohaaa! It's been so so so long time I did not update this blog right? Maybe lah ada yang datang-datang blog Sarah, pastu cakap, “Ehhhh.. still entry lama. Bowwwsannn ahhh~!” Haaa. Ada takkk? Ada takk? Tak? Okay fine. Orang cakap pun MAYBE kan? So, tade pape lahh. Hehehe. Okay! Nak cerita nihh. Banyak dah simpan cerita dalam internal head disk nih. Dah overload dah. Tak tahan nak tanggungg. >_< Tidakkkkkk! Gosh! :P

Sekarang Sarah dah start semester 3! Yeayy! Dah setahun berlalu dan dilalui sebagai pelajar UiTM kampus Machang. Alhamdulillah, setakat hari ini everything is going smoothly and clearly. Syukur! And now, Sarah dah cuti mid-term break dahh. Lambatkan kann? Tapi UiTM je la the only one university yang baru nak start cuti mid-sem. University lain dah seminggu berlalu cuti diorg. Cuti tak sama. Tak best jugak. Cuti pun nak jumpa siapa? Member U lain dah balik U masing-masing. Sadisss. T.T


Ohh ya, for this semester Sarah ambil 8 subject. Then paling sadisnya on this semester kena jumpa C++ lagikkkk! Ahhhhh. Tidakkkkkk. Ingatkan tamat dekat UMS je riwayat hidup C++ nih. Rupanya riwayat hidup dia bersambung lagi dekat UiTM. Hurmmm. Ngadap lah bahasa computer yang susah nak faham tuhh. Rasanya HTML lagi sonanggg! T.T Dan, semester ni Sarah ada belajar subject Database. Dan! Paling paling penting, on this semester kami dapat pilih minor subject kami. Iaitu minor record! Yeahhh! I like record ekceli. Maybe ada yang tak berapa faham dengan course yang Sarah ambik nih. Yes, We are information management student and our major is system. Dalam masa yang sama ktorg pun boleh pilih untuk minor ktorg. Which is record. Ktorg ada 2 choice sebenarnya. Which is record and library. So, record is our choice! Yeayyyy. Dan lagikk! Hehehe. Semester ni ktorg boleh pilih untuk our 3rd language. Then, Sarah pilih mandarin. Why mandarin? Sebab memang dah lama nak mandarin. So, I choose Mandarin as my 3rd language. Paling sadis bila I am the only one the girl yang ambik mandarin. Dalam kalangan classmate Sarah la. Dan lagik bila hanya kami berempat je daripada 34 orang dalam kelas kami yang ambik this language. Selebihnya? Diorg nak jadi pak arab dan minah arab. Wehehehe. :P Sarah lak jadi amoi yaaa. Ni hao! Wo jiao Sarah. Wo zhu zai Jilandan. Wo zai Mala Gongyi Daxue Nianshu. ^_^


Okayy. Kita tinggal pasal subjek untuk semester ni. Kita sambung pulak dengan aktiviti kami sepanjang semester 3 ni. Eh! Sepanjang ke? Setengah la. Sebab baru habis setengah sem. Hehehe. Firstly, nak cakap yang Sarah ada ramai classmate baru! Dari 22 orang, dah jadi 34 orang. Fuhhh! Mana dapat lagi 12 orang tuhhh? Diorg datang dari penerapan daripada diploma. If korang nak tahu, kalau korg dip student from UiTM then bila dah grad dip then nak continue degree, in same course la, korg boleh lompat masuk sem 3 terus. Haaa. Dah jimat 2 sem kan? Huntong bak hanggg!

Untuk aktiviti pertama yang ktorg buat bila masuk je sem baru ialah dengan dinner bersama, hang out bersama. Ktorg dah macam satu family besar. Every sem ada je benda yang WAJIB ktorg buat bersama untuk mengeratkan sillarurahim sesama kami. For this time, ktorg pilih untuk dinner bersama di Chim Chum. Makan steamboat sampai lebam bak hang! Satu kepala Rm20. Makan la sebanyak mana yang korg nak makan. Haaa. Memang kenyang lahh. Tak terkata. Sodappp! Umphhh~!




Dan, untuk semester ni jugak Sarah join kelab SISMA iaitu kelab under faculty untuk mengadakan Minggu Induksi SISMA (MIS). For this event, Sarah dilantik sebagai exco publisiti dan cenderahati. Bukan senang nak jadi exco. Nak fikir itu ini. Kena spend time untuk meeting dan sebagainya. Alhamdulillah. Segalanya berjalan dengan jayanya!! Syukur. Sekalung tahniah diucapkan pada pengarah projek dan juga pada exco-exco yang lain. TAHNIAHH!








Ahhaa! Nak cerita pengalaman Sarah dan rakan-rakan bila buat pertama kalinya kami join program khidmat masyarakat ke perkampungan orang asli. Haaa. Best sesangat dan sesangatlahhh! Dapat tengok budaya diorg. Dapat tengok life diorg yang jauhhh dan teramatlah jauh dengan life kita. Bila masuk je perkampungan diorg, terus terdetik dalam hati dan perasaan kagum dengan diorg sangat meninggi. Dengan serba serbi kekurangan, diorg tetap dapat hidup dan terus mara kehadapan. Mereka dapat hidup dengan keadaan sebegitu tanpa merungut. Sedangkan kita yang hidup dalam serba serbi kelebihan pun selalu merungut. Tak ke kita merasa diri kita yang sebenarnya teruk? Tak tahu bersyukur dengan nikmat yang kita ada. So, starting from today, jangan merungut. Jangan nak banding sana sini. Bersyukur dengan apa yang kita ada. Comey tak Kak Tonn? Ehhh. Tetiba. Hehehe. :P


Ohh ya. InsyaAllah on JUNE nanti ktorg akan pergi ke perkampungan orang asli lagikk. Tapi yang ni ktorg sendiri yang organize atas nama subject CTU. Ni research tau. Bukan pergi semata-mata nak enjoy. Tapi! Bila research dah settle, baru lah enjoyyy! Hehehe. Dekat mana? Hurmmm. Dekat Cameron Highland! Best takk? Best takkk? Best kan?? Dapat jalan-jalan dekat Cameron. Selama 22 tahun ni, sekali pun Sarah tak pernah pergi sana taw? Sedehhh jee. Tapi, akhirnya dapat pergi jugakkkk. Alhamdulillah! InsyaAllah. J Proposal dan budget pun dah DILULUSKAN oleh pihak UiTM. Syukur! Tunggu lah on JUNE nanti yeee. ;) 








Dannn! Untuk semester ni jugak ktorg dah habiskan module 3 ktorg. Yeahhh. Module kali ni besttt! Sebab ktorg diajar dan didedahkan cemana nak buat proposal untuk adakan sesuatu event. Haaa. Masa LDK ritu group Sarah dapat task untuk buat event perantarabangsaan! Besttt! Dan masa presentation tu, our mentor cakap bagus! Dan dia suruh ktorg cuba make it a real. Wahhhh. Ritu ktorg buat pergi ke New Zealand you! Ada bran takkk? :P







Satu assignment dah Berjaya dihantar. Tapi masih ada berduyun-duyun lagi assignment yang minta untuk disiapkan. Huuuu. Semester ni kena buat research lagikkk. Yeahhh. Then kami dah decided tempat yang kami nak pergi untuk buat research nanti. Lokasinya di Shah Alam. InsyaAllah, tade aral nanti cuti hari Gawai bulan 5 or 6 (tak sure) nanti kami akan kesana. Yeayyy! Cuti lagi seminggu. Opssss! UiTM only okay. U lain, tade cuti selama seminggu nih! Hiksss~ Huntongggg kann? :P

Last but not least, before naik sem hari tuh, Sarah ada join reunion X-PDT Matrikulasi Pahang. Bertempat di Cherating. Selama 2 hari 1 malam. Bestt! Tapi yang tak best sebab kesemua geng Sarah tak dapat join. Alin, Farah dan Eyka. Semua ada halangan. Sedih? Ompekoss la iolls sedih uolls. Tapi nak buat cemana. Tade jodoh untuk ktorg gathering together. :’)










= Don't judge someone based on their past, they don't live there anymore =





Do you like this? Apa lagi , sila la LIKE (‾⌣‾)♉

Sarah suka orang yang rajin membaca nih!Nak2 lau suka bg comment.. ;)

4Life for papa.

www.tips-fb.com Views


Assalamualaikum.

Tade citer yang special. Just nak share something yang maybe agak berguna pada uolss ataupun siapa-siapa yang uolss kenal or rapat such your family members dekat luar sana yang sedang berperang dengan penyakit. Haaa. Korang pernah dengar product 4Life tak? Ekceli Sarah pun baru pertama kali dengar that product since papa Sarah sakit. Nak kata product ni bagus 100% tu tak la kann. But, depends la if korg nak percaya ke tak. Tapi Sarah berani cakap yang that product memang bagus. Sebab papa Sarah makan this supplement. Then, syukur Alhamdulillah. Dari terlantar sakit dengan tak boleh berjalan dan duduk as a normal person but now he can!


If korang selalu ikut perkembangan blog Sarah ni maybe uolss tahu keadaan papa Sarah dulu cemana kann? Okay, let's me flashback that story. Can I? J Before this, papa Sarah sakit teruk. Whereas, kaki kanan papa macam separuh lumpuh la. Tak kuat, tak dapat bergerak sangat sampai affected kepada tulang belakang. So, papa tak dapat bergerak macam biasa. Nak duduk atas kerusi pun tak mampu sebab sakit belakang. Just imagine, batang kayu yang kita nak lengkukkan. Boleh tak? Of course not isn’t? So, that was papa’s situation. Arghhh! Sakit hanya Allah yang tahu. Then, hospital tu dah jadi macam our second house. Berulang alik dari rumah ke hospital. Bergilir-gilir jaga papa dalam wad hampir dua bulan. Lama tak lama just count it lah kannn. Then, doctor said maybe papa ada masalah saraf tulang belakang. Dah hampir nak operate dah. Tapi Allah tu maha kuasa. DIA tak izinkan papa jalani pembedahan. Setiap kali papa nak jalani pembedahan tu, ada je halangan. First, bilik ICU full, 2nd gula dalam darah papa tinggi and for the 3rd time doctor tak berani nak buat sebab papa ada darah beku. So, postpone to next year. Iaitu tahun ni, 2013. Tapi, dengan kuasa Allah awal tahun ni papa dah boleh berjalan. Elok je even pakai tongkat sakti dia tuh. Tapi bersyukur sangat-sangatlahhh. :’)


So, if korang rasa nak suggest pada siapa-siapa yang korang kenal, sila lah. Sarah just share pengalaman yang ada dan terjadi depan mata. Tapi disamping tu, papa ada jugak la cuba berubat kampong. Kita usaha apa yang mampu. Tapi ingat, ini semua atas keizinan-Nya. Hanya dia yang tahu dan berhak atas segala apa yang berlaku pada kita. Just be strong and strong. Berserah segala-galanya pada Dia dan disamping berserah tu, kita kena berusaha. Wallahuallam. J Apa-apa pun, korang cuba la tengok dekat website nih SINI dan SINI. Hope, it can help uolss and got some info about 4Life. 






Do you like this? Apa lagi , sila la LIKE (‾⌣‾)♉

Sarah suka orang yang rajin membaca nih!Nak2 lau suka bg comment.. ;)

My sista wedding story.

www.tips-fb.com Views


Assalamualaikum. J


Syukur Alhamdulillah dengan nikmat yang tak terhingga yang dikurniakan olehNya pada kita. So, what are you waiting for? Jom ucapkan kata syukur kita padaNya. It is just a simple word. ALHAMDULILLAH. Isn’t? J Alhamdulillah, segalanya berjalan dengan lancar. Tanggal 9 February 2013 berlangsungnya wedding kakak Sarah. Alhamdulillah. Even before tarikh tu macam macam terjadi. Kalut jadinya. Itu tak cukup, ini tak ada. Macam-macam. Tapi syukur. Pada hari kejadian (9 February 2013) semuanya berjalan dengan lancar. Alhamdulillah. J


Okey, let’s we are start with the beginning okay? Pasal hantaran, so far tade masalah. Sebab dah prepared awal-awal. Semua hantaran digubah oleh Kak Uti, that is my 3rd sister. Semua dia gubah. Untuk pihak pengantin lelaki pun dia gubah. Sebab pihak lelaki jauh. Takut nanti nak bawak hantaran jauh-jauh kang rosak pulak segala gubahan tuh. Betul tak? So, dengan rela hatinya Kak Uti sanggup. Wahhh. Nanti esok esok esok esok bila time Sarah kawen tak la risau pasal hantaran. Sebab dah ada yang dah pro. Hikhikhik. Entah bila la erk? 4 5 tahun lagi maybe? Wallahualam. J


Orang cakap busy Sarah masa preparation wedding akak Sarah dah macam wedding sendiri. Yelahh. Mana taknya. Penatnya pun ye, kalutnya pun ya lahhh. Dan paling penting Sarah ni dah jadi macam wedding planner lak. Pakai kan inai pun ye, makeup pun ye. Makeup??? #Reti la pulak kan??? Hahaha. Tapi korang jangan taktaw. Haa. Nanti cite. Hehehe. :3 Btw, ktorg tade buat majlis berinai pun. Just berinai time nak berinai. Hahaha. Tade lah grand sampai nak adakan  majlis berinai bagai kan? Biasa biasa je. Lagipun kakak Sarah berinai tadelah yang lukis lukis tu. Katanya lukis lukis tu sama jelah dengan buat tattoo. Bila fikir balik ye tak ye jugak kan? Heuheuheu. Kalau ikutkan dia tanak pun berinai bagai ni. Tapi nak jadikan ia symbolic as a married. Nanti kalau pergi mana mana berduaan tade lah orang salah sangka kan? Haaa. Nama je Sarah pakaikan orang inai tapi diri sendiri tak pakai pun. Rasa cam over lak kalau pakai inai. Tunggu lah time wedding sendiri. Tak ke gitu wok? :P


Pagi 9 February tu Sarah la orang paling first siap sebab pagi pagi lagi dah kena pergi umah Kak Long sebab akak Sarah yang nak kawen tu tidur dekat sana. Dan pagi pagi tu jugak la Sarah TERSALAH send mesej dekat orang lain. Nak mesej dekat Achik. Tapi termesej orang tu. Adoiii. Gila malu. Nampak sangat kalut gila dan nampak sangat pagi pagi dah ingat dekat orang tuh! Hikhik. :P Ohh yaa. Nama akak Sarah yang kawen tu ktorg semua panggil dia Kak Baby. J Pagi tu Sarah kena tolong Kak Baby bersiap. Sebab untuk akad nikah mak andam takde. So, makeup apa segala bagai ditanggung sendiri. Nak dibuatkan cerita sebenar-benarnya untuk makeup tu Kak Long yang bertanggungjawab. Tapi pagi tu Kak Long la orang yang paling paling busy. Sediakan breakfast untuk family pihak pengantin lelaki then pergi hantar dekat homestay. Oleh sedemikiannya, orang ni la yang kena makeup pengantin. Hambekauuuu! Makeup kauuu! Mana aq reti! Takat pakai eyeliner tu retilahhh. Tapi, nasib baik ada Kak Lin. Dia touch-up sikit sikit. Supaya nampak makeup tu lagi tebal. Main dengan haku memang tak tebal laaa. Bukan reti punnn. Diri sendiri pun just pakai eyeliner jeh. (-_-). Tapi Sarah pakaikan selendang untuk pengantin. Hiyahhhh. Part lilit menglilit nih boleyy laa. Tapi yang simple lilit boleyy lahhh. Hehehe. :P


Dengan dua kali lafaz, maka SAH la Siti Adianawati Bt Abdul Muhaimi menjadi isteri orang. Haaa. Masa akad nikah tu bukan setakat sorang je yang nak akad nikah. Ada 3 orang termasuk kami. Kira ni nikah beramai-ramai la erk? Mana tak nebes pengantin lelaki masa akad nikah tu. Dah ramai gila orang. Kira 6 family la kan? Dah ada 3 pasang pengantin. Setiap pasangan tu ada family masing masing. Hambekauuu. Dah la orang first yang kena lafaz akad. Fuhhh~! Btw, tahniah! Welcome to our family Abg Kama! J




After majlis akad nikah tu pengantin terus balik untuk bersiap-siap untuk majlis bersanding pihak perempuan. Kali ni kami bertemakan warna biru silver. Superbb! Nampak elegant sangat. Semua pakai colour sedondon. Then, kali ni tugas Sarah as usual. Click clik! Snap snap! Apa lagi, I am photographer la jawabnyaa. Try tembak pakai D7000. Hikss! Still tak pro. Main tembak ikut suka hati haku jeh. Agak agak nampak comel tu comel lahh. Hahaha. :P Sebab tu la gambar diri sendiri sikit! Sebab sebok ambik gambar orang lain. (-_-“) Apa apa pun den totap berpuas hati owhhhh~






Dah memang adat kami kot di Kelantan ni. Dimana ada acara mengenal. Dimana siapa siapa yang nak kenal dengan pengantin or bersalam dengan pengantin kena bagi duit dekat pengantin. Dimana dalam balang tembaga tuh la mereka letak duit. Haa. Jangan taktaw pulak yee. ;)

After sanding, pengantin berkejar balik umah untuk solat then get ready untuk outdoor photo shoot. Sarah pun join sekaki. Sebab  nak try tembak menembak lagik. Hikhokkk. :P Tapi time tuh dah penat sebenarnya. Tak larat dah nak snap gambar orang bagai. Angkat bendera putih wok! Sumpah pasni mana mana majlis wedding dah tanak pakai heels. Sebab Sarah bukan duduk static satu tempat je. Berlari sana, berkejar sini. Pakai heels lagi. Hambekauuu. 2 3 hari badan skit, lenguh lenguh. Dah macam makcik makcik dah rasanya. (o.O) Pastu papa kata “Tulahhh. Pakai lagi selipar tumit tinggi.” (Sambil gelakkan anak bongsu dia ni) Burrrrrrrrrrr~






Majlis hantar menantu pada 11 Feb tuh. Tapi malam 10 Feb. tuh kami dah bertolak pergi ke Kemaman, Terengganu. Agak jauh. Penatt. Dah la dalam kereta tuh asyik kena bahan dengan papa jee. Papa cakap ni baru first time pergi rombongan hantar anak kawen jauh jauh. Nanti anak bongsu papa pulak. Glurp! Glurp! Papa ni saje je kannnn. Tapi sambil sambil tu tersengih macam kerang busuk jugak. Hahahaha. Gila tak happy kan? Papa dah bagi hint tuuu. Means papa restu. Even tak jumpa secara 4 mata lagik dengan Mr.Boyfie. Kawan dulu. Blajo habis habis. Kerja, kumpul duit. Tak gitu wok? :P #InsyaAllah.










Btw, majlis sambut menantu belah pihak lelaki just simple mimple. Sebab belah perempuan dah buat grand grand. So, sambut menantu just panggil anak beranak, saudara mara dan jiran tetangga je. Kak Baby pun just pakai simple simple jeh. Makeup pun simple ajee. Alhamdulillah. Segalanya berjalan dengan lancar dan diberkati olehNya. InsyaAllah. J


Selagi seminggu tak habis, selagi tu la papa dengan mek duk cerita pasal kawen, kawen, jodoh, jodoh. Paling paling tersentuh hati dan perasaan Sarah bila papa dengan mek cakap, “Yang anak bongsu ni la nak buat grand2. Sebab yang last. Kira penutup lah. Tapi tak tahu la sempat ke tak dengan papa dan mek. Takut-takut nanti papa dengan mek PERGI dulu.” Ya Allah. Rasa nak menitis je air mata ni bila dengar ayat tu keluar sendiri dari mulut papa dengan mek. Takk. InsyaAllah sempat dengan papa dan mek. Jangan pergi dulu. I need both of you! :’( Nak kerja, nak bagi diorg rasa hasil titik peluh Sarah sendiri. Itu la first thing yang Sarah nak buat sangat bila dah kerja nanti. InsyaAllah, dengan izinNya. Hanya dia sebaik-baik perancang. Betul tak? :’D
Ohh yaa. Cuti sem pun dah nak habis. Dah ada yang dah start class dan ada yang dah nak balik ke Uni masing masing dah. Cuma bebudak UiTM je ada lagi sisa sisa cuti. This March baru masuk balik. Yeahhaaa. Hehehe. Result pun dah tahu. Syukur Alhamdulillah. Result untuk kali ni makin meningkat. Even tak mencapai apa yang Sarah target. Tapi Alhamdulillah! Bersyukur dengan rezeki yang Allah berikan. Mungkin usaha Sarah masih tak cukup gigih. So, sem seterusnya kena la gigih lagi.

Orang yang dapat pointer 2 and above teringin nak dapat pointer 3 and above. Orang yang dapat pointer 3 and above teringin nak dapat dean list. Then, orang yang dapat dean list teringin nak dapat 4flat. Apa-apa pun yang kita dapat, bersyukurlah. Jangan fikir kita dapat pointer rendah, kita takan dapat pointer yang tinggi. Then, jangan ingat kita dapat pointer tinggi kita akan tinggi selalu. Jangan berada di zon selesa. Lihat orang dibawah dan diatas kita. Jadikan ia semangat untuk kita mencapai apa yang kita inginkan. –Sarah Muhaimi-

Ehem! Ehem! Tinggal beberapa hari je lagi wok. 21022013. Lots of LOVE.  













Do you like this? Apa lagi , sila la LIKE (‾⌣‾)♉

Sarah suka orang yang rajin membaca nih!Nak2 lau suka bg comment.. ;)

  • Home
  • Login
  • my FB!
  • Comel
  • Tutorial
  • About Me!